Δελτίο τύπου 21/07/2016

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό διακομιδής επιτόκου από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) σε Νοσοκομείο της Κρήτης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής.

Μέχρι σήμερα υπήρξε μόνο ένα περιστατικό, για το οποίο κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο. Συνέβη λίγη ώρα μετά την έναρξη λειτουργίας του ΓΝΘ, τη Δευτέρα το πρωί και οι γιατροί του Νοσοκομείου, έκριναν πως με βάση το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς η ασφαλέστερη επιλογή ήταν η διακομιδή του στο πλησιέστερο Δημόσιο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο με την βοήθεια του ΕΚΑΒ.

Τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΝΘ, έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 600 ασθενείς, οι μισοί σχεδόν στα επείγοντα περιστατικά, έχουν γίνει δεκάδες ειδικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν άμεσα, ενώ αντιμετωπίστηκαν  τουλάχιστον 5  περιστατικά,  τα οποία θα έχρηζαν διακομιδής σε άλλη δομή υγείας, ελλείψει του ΓΝΘ.

Τέλος, να επισημάνουμε πως κανένα παράπονο δεν εκφράστηκε από τους πολίτες που έλαβαν τις ιατρικές υπηρεσίες του προσωπικού του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναβαθμισμένης φροντίδας υγείας η παρουσία στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατ’ ελάχιστον 3 ειδικευμένων ιατρών.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας